Debatten raser med hensyn til, at kvaksalvere bør straffes, når de lover mere end de kan holde eller kan dokumentere. Selvfølgelig skal ingen love mere end de kan holde, og dem der alligevel gør det bør straffes
Udgivet den 28. december 2019 15:29
Forfatter: Gert Karlson
Kategori: Ikke kategoriseret
Kommentarer: 0
Debatindlæg
Politikerne og medierne har lige nu fokus på behandlere uden for sundhedsvæsenet. Dem, der tjener på andres ulykke, når de ikke samtidig er en del af systemet.
Politikerne snakker i samme omgang igen om mere forskning i alternativ behandling, men glemmer altid at sætte midler af til det, samt at lave et system, så det i praksis kan lade sig gøre at gennemføre forskning i alternative metoder. I dag omtalte SFs Kirsten Normann Andersen også emnet på TV2 News. Som det er i dag, så er det de færreste læger, der er interesseret i, at gennemføre non-medicinsk forskning, der i sidste ende kan være med til, at lukke op for brug af alternative metoder i sundhedsvæsenet. Der er simpelthen ikke penge nok i det til, at læger gider deltage, og samtidig vil deres karrieremuligheder, i det skatteyderbetalte sundhedsvæsen, efterfølgende blive svækket. Enhver læge ved det, selvom det ikke er noget man taler højt om. Desværre er systemet indrettet sådan, at der skal være en læge tilknyttet forskningen, og de vil som regel stille urimelige krav, som vil passe fint til medicinsk forskning, men ikke til alternativ behandling.
Området er kompliceret, og ingen journalister har indtil nu, formået at fokusere på de alvorlige konsekvenser ovenstående problematikker har på danskernes helbred. I stedet er det meget mere enkelt, at gå efter de alternative behandlere, der er gået over stregen. Nogle af disse alternative behandlere lover måske for meget af den grund, at de selv tror på deres behandling, mens andre pynter lidt fordi de kæmper en kamp for at overleve i branchen. Behandlingen i sundhedsvæsenet er meget dyrere end de fleste holistiske metoder, men “gratis” for patienterne. Kunne systemet altid levere varen, så var der slet ikke nogen privatpraktiserende alternative behandlere. Af den grund må der jo være et behov for anden behandling, end den sundhedsvæsenet kan levere pt.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har dd på TV2 News bekræftet, at de mest socialt udsatte lever ti år kortere end de rigeste danskere. Det er der helt sikkert mange årsager til. Mon man kan forestille sig, at de rigeste har et bedre helbred, blandt andet fordi de har bedre råd til at bruge de holistiske helbredelsesmetoder, der ikke er en del af sundhedsvæsenet, i stedet for at modtage den billige livsforkortende behandling med medicin, som socialt udsatte er nød til at tage sig til takke med? Det kunne være interessant, at sammenligne rige og socialt udsattes medicinforbrug, selv om der vil være fejlkilder, når man sammenligner medicinforbrug med levealder.